Лазаров отстъпи пред Джумхур в Белград



20-07-2020 21:48 | Tennis24.bg

Александър Лазаров стартира със загуба във финалната фаза на турнира на червени кортове в Белград, организиран от Академията на Янко Типсаревич.

Лазаров претърпя поражение от бившия номер 23 в света Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) с 1:6, 3:6 след почти час игра в първия кръг от група "В" на надпреварата. 28-годишният Джумхур, който има три титли в кариерата си от турнири на АТП, пое контрола върху мача с ранен пробив, след което направи серия от четири поредни гейма, за да спечели първия сет само за 26 минути.

Във втората част 107-ият в света в момента босненец дръпна с 5:2 и това се оказа решаващо. Лазаров излиза на корта утре за втория си мач в групата срещу 33-ия в световната ранглиста в момента Борна Чорич (Хърватия) в последния мач от вечерната сесия.

В женската надпревара националката на България за "Фед Къп" Изабелла Шиникова по-рано днес започна с победа в група "F" след 6:1, 6:3 над представителката на домакините Тияна Сретенович. Тя ще играе утре срещу срещу Лина Гьорческа (Северна Македония).

Друга българка Ани Вангелова пък ще стартира участието си в група "Н" на 22 юли (сряда) срещу сръбкинята Барбара Бонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини