Никога не е късно да започнем да спортуваме25-07-2020 08:33 | Tennis24.bg

Дори хората, които започват да се занимават с упражнения в по-напреднала възраст, имат голям шанс за здрави старини, твърдят учени.

Редовните физически упражнения след 60-тата година могат значително да подобрят здравето на човек и да му помогнат да посрещне стареенето в добро здравословно състояние. Това се отнася и за такива хора, които преди това не са се занимавали с физическа активност.

Достатъчни са четири години на редовни и сериозни физически занимания, за да повишите със седем пъти вероятността за здрави старини спрямо онези, които навлизат в залеза на живота си като физически неактивни хора.

Поддържането на добра форма не само намалява опасността от развиването на някои от най-сериозните болести, но и води до добро психично здраве, остър ум и ни помага да водим активен социален живот. Това са само част от заключенията, до които стигат експерти от Университетския колеж на Лондон, изследвали почти 3500 души на възраст над 64 години за 8-годишен период.

Онези, които са се занимавали с умерени и сериозни физически упражнения преди достигането на тази възраст, имат по-голям шанс за по-нататъшно добро здраве, но липсата на физическа активност не е фатална, ако хората решат да я включат в начина си на живот дори след 60-тата година.

obekti.bg

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини