Серина Уилямс: Взех си 50 маски, не излизам от нас без тях



09-08-2020 13:11 | Tennis24.bg

Бившата водачка в световната ранглиста Серина Уилямс е готова да се върне на корта и да участва както на US Open, така и на „Ролан Гарос“ две седмици по-късно. Въпреки многото откази на елитни състезатели да играят в Ню Йорк, 38-годишната американка бе сред първите, които потвърдиха участие.

„Виждам себе си на тези турнири, но не мога са планирам далеч в бъдещето. Видяхме колкото много турнира бяха отменени, затова трябва да мислим ден за ден“, коментира Уилямс на виртуална пресконференция преди старта на турнира в Лексингтън, Кентъки, където американката е водачка в схемата.

Уилямс сподели, че последните 6 месеца е била в дома си във Флорида и стриктно е спазвала съветите на здравните власти за социална изолация.

„Изолирах се в дома си в началото на март. Белите ми дробове не са с пълен капацитет и не бях сигурна какво ще ми се случи. Имам 50 маски, които взимам с мен на път. Вече постоянно ще нося маска навън. Готино е да играеш тенис, но тук става въпрос за човешкото здраве и съм малко по-невротична“, добави Уилямс.

Американката допълни, че има желание да участва на Олимпийските игри в Токио догодина, ако те изобщо се проведат. „В момента никой не може да гарантира нищо“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини