Надал: Финал с Ноле в Рим? Няма проблем



14-05-2011 13:08 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал изрази задоволство от прогреса в играта си от началото на седмицата. Както е известно в първия си мач в Рим Рафа изпита сериозни затруднения срещу 148-ия в ранглистата Паоло Лоренци, който успя да му вземе сет. След това обаче срещу Фелисиано Лопес и особено вчера срещу Марин Чилич испанецът показа, че е превъзмогнал неприятния момент.


„Чувствам се много по-добре. Срещу Чилич започнах мача много агресивно, движех се чудесно на корта и играта ми вървеше”, сподели Рафа, който ако днес се справи с Гаске ще се класира за шести финал поред.


„Няма проблем отново да играя на финал срещу Джокович. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си и да се боря за важните точки”, коментира Надал, който загуби 3 поредни финала от Джокович в турнирите от „Мастърс” категорията.


„Знам, че към този момент може би Джокович е фаворит във всеки един мач, в който участва. През целия сезон се опитвам да подобрявам играта си с всеки изминал ден. Това е моята цел”, каза още Надал.


Днешният съперник на Рафа – Ришар Гаске сподели, че очаква с нетърпение двубоя. „Това е много голям мач за мен. Знам, че ще ми бъде трудно срещу Надал, но искам да съм там. Не съм фаворит в тази среща и нямам какво да губя. Затова просто ще изляза на корта и ще се забавлявам”, сподели французинът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини