Дора Рангелова за Пиронкова: Подобен хъс се ражда, трудно може да се култивира



05-09-2020 11:54 | Tennis24.bg

"Цвети Пиронкова доказа, че всичко е възможно в тениса", коментира капитанът на женския национален отбор Дора Рангелова след епичния успех на българката срещу бившата лидерка в световната ранглиста Гарбине Мугуруса (Исп) със 7:5, 6:3.

Срещата от II кръг на Откритото първенство на САЩ се превърна в една от най-големите изненади в турнира. 32-годишната пловдивчанка записа втора победа в надпреварата и днес ще играе срещу Дона Векич (Хър).

"Цвети показа постоянство, стабилност и силна игра срещу Мугуруса. Учудващо е, защото толкова дълго време я нямаше по турнири - сподели за "България Днес" Дора Рангелова. - Самата тя каза, че по-бързите кортове й допадат. Очевидно е плюс. Чувства се добре на тази настилка. Никога не съм виждала състезател, който толкова дълго време да не е бил на корта и да изглежда толкова добре. Знам какво е, защото съм била тенисистка. Наясно съм колко трудно е да се направи, след като три години не си изиграла официален мач. Нямам думи да опиша какъв спортист е."

Всички специалисти в тениса засипват със суперлативи забележителното завръщане след раждане на българката. "Много пъти сме говорили, че Цвети е невероятна. Подобен хъс се ражда. Трудно може да се култивира. Рядко можеш да попаднеш на такъв състезател, който е като диамант - добави Дора Рангелова. Спокойствието, което има след раждането на детето, и опитът помагат. Вече няма толкова големи очаквания към нея и тя не се притеснява. Тези благоприятни фактори донесоха успеха."

Въпреки успеха над Мугуруса букмейкърите определиха Пиронкова като аутсайдер срещу Дона Векич с коефициент около 2,62 за победата. До момента Цвети има три победи в три мача срещу хърватката, която е 24-та в световната ранглиста. "Задължително е сервисът на Цвети да влиза и да разчита на нейния стабилен бекхенд. Сеченият форхенд, който притеснява нейните противнички, е третото оръжие. Дона Векич е стабилна на задна линия. Ще бъде интересен двубой, но предричам, че ще постигнем успех", допълни Дора Рангелова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини