Новак Джокович: Извинявам се и съжалявам



Новак Джокович: Извинявам се и съжалявам
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-09-2020 11:02 | Tennis24.bg

Новак Джокович се извини за поведението си по време на вчерашния мач с Пабло Кареньо Буста, заради което бе дисквалифициран от Ю Ес Оупън и няма да получи никакви точки и сума от наградния фонд.

При резултат 6-5 за испанеца Джокович върна една топка назад без да гледа и тя уцели лайнсмена в областта на гърлото. Жената падна и трябваше да й бъде оказана помощ. Съдиите взеха решение мачът да бъда прекратен за агресивно поведение на Джокович.

„Цялата тази ситуация ми донесе много тъга и чувство на празнота. Поинтересувах се от състоянието на пострадалата и слава Богу, организаторите ме уведомиха, че тя е добре. Много съжалявам, че ѝ причиних такъв стрес. Не беше преднамерено. Беше напълно неумишлено и грешно. Няма да кажа името ѝ, за да запазя личното ѝ пространство.

Относно дисквалификацията, трябва да потърся причините в себе си, да помисля върху това разочарование и да го превърна в полезен опит, който да ми помогне за моето израстване и развитие като играч и човек. Извинявам се на организаторите на US Open и на всички, свързани с турнира, за своето поведение. Много съм благодарен на щаба и семейството си за подкрепата, както и на феновете ми, които винаги са били с мен. Благодаря ви и много съжалявам“. /БГНЕС


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини