Дора Рангелова: Можем само да се гордеем, че Цвети прави такива чудеса



08-09-2020 16:38 | Tennis24.bg

Капитанът на България за „Фед Къп“ Дора Рангелова за пореден път не спести заслужени суперлативи за представянето на Цветана Пиронкова на US Open. Цвети, която не беше играла от повече от 3 години насам, победи в понеделник вечер с 2:1 Ализе Корне (Франция) и достигна до четвъртфиналите в Ню Йорк.

„Като специалист съм страшно доволна от нейната игра. В третия сет бих казала, че беше безапелационна. С много агресивна игра, с много решителни удари тя си спечели напълно заслужено срещата. Наистина, както всички коментират, това е феноменално – след 3 години отсъствие от корта, да се завърнеш и то по този начин, това доказва, че си невероятен спортист с невероятен характер. Ние можем само да се гордеем, че Цвети прави такива чудеса“, коментира Рангелова пред Радио Пловдив.

„Сервисът и форхендът на Пиронкова имат огромно подобрение. Видяхме колко печеливши удара  имаше от форхенд, който при нея е малко по-слаб от бекхенда. Тя показа и от двете страни на корта невероятна класа, сервисът й беше на висота. Използвам и възможността да поздравя нейния треньор и баща Кирил Пиронков, майка й и цялото й семейство, защото имат невероятен принос за това, което се случи вчера“.

Относно предстоящия двубой със Серина Уилямс, Рангелова каза следното:
„Сега предстои един много труден мач срещу една от най-добрите тенисистки в Тура, така че няма да бъде лесно. Но това, което тя показа снощи, на мен ми дава надежда, че можем да бъдем свидетели на поредната изненада. Искрено вярвам в нейните възможности и в нейната воля и характер“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини