Медведев срещу Тийм на полуфиналите в Ню Йорк



10-09-2020 11:26 | Tennis24.bg

Двамата от фаворитите за титлата от Откритото първенство на САЩ – Доминик Тийм и Данийл Медведев – продължиха с убедителното си представяне в Ню Йорк и се класираха за полуфиналите на турнира след чисти победи.

Вторият в схемата Тийм спря похода на младия австралиец Алекс Де Минор с победа с 6-1, 6-2, 6-4, след като в миналия кръг не остави никакви шансове на още един млад талант – Феликс Оже-Алиасим. Австриецът показа обичайната си агресивна игра и тотално доминираше на сервиса на съперника, като стигна до цели седем пробива. Тийм завърши двубоя, продължил малко над два часа, с 43 печеливши удара срещу 31 непредизвикани грешки. По този начин той достигна първия си полуфинал във Флъшинг Медоус, където ще срещне номер три в схемата Данийл Медведев.

Финалистът в миналата година се наложи над сънародника си Андрей Рубльов със 7-6(6), 6-3, 7-6(5). С ключово значение за изхода на мача се оказа тайбрекът на първия сет, в който Рубльов започна по-уверено и натрупа преднина от 5-1, а след това имаше три поредни сетбола при 6-3, но така и не успя да ги реализира и в крайна сметка Медведев взе пет поредни точки и обърна до 8-6. Разочарованието на Рубльов си пролича в следващия сет, в който Медведев реализира и единствената точка за пробив в целия мач, а в третата част отново се стигна до тайбрек, спечелен от Медведев.

По този начин Медведев и Тийм ще се изправят един срещу друг за четвърти път в кариерата си, като до момента австриецът води в баланса с 2-1 победи. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини