Летящ старт за Григор Димитров в Рим



14-09-2020 15:24 | Tennis24.bg

Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърс 1000 турнира в Рим. На централния корт във Вечния град, Димитров се наложи с 2:0 сета над представителя на домакините Джанлука Магер, в отделните части 7:5, 6:1 след едва 72 минути игра.

Това беше първи официален двубой на Димитров на клей от повече от година. Във втория кръг българинът ще срещне победителя от дуела Йошихито Нишиока (Япония) – Миомир Кечманович (Сърбия), които играят във вторник.

Първият сет на срещата беше изключително равностоен и предостави сериозна битка. Григор Димитров започна по-уверено и първи проби за преднина 3:1 гейма, но веднага след това допусна лек спад и позволи на Магер да навакса изоставането си и да изравни за 3:3. Посрещайки при 6:5 Димитров стигна до сетбол, който реализира след печеливш ретур от бекхенд по правата – 7:5 за българина след 44 минути игра.

Силната серия от края на първата част се пренесе и в началото на втората. Димитров отново направи ранен пробив и поведе с 3:0 гейма. Последва нов пробив, а до края на срещата Магер нямаше аргументи да се противопостави на поставения под №15 в схемата българин.

Любопитен е фактът, че двубоят приключи с общо 73 непредизвикани греши – 30 на сметката на българина и 43 за Магер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини