Надал и Халеп не съжаляват, че пропуснаха US Open



Надал и Халеп не съжаляват, че пропуснаха US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-09-2020 17:50 | Tennis24.bg

Рафаел Надал и Симона Халеп заявиха, че не съжаляват за решението си да пропуснат US Open и да се концентрират върху сезона на червено, който започна днес в Рим. Надал, който има девет титли на клея в италианската столица, е поставен под номер 2 и ще стартира директно от втория кръг срещу сънародника си и полуфиналист от "Флашинг Медоус" през миналата седмица Пабло Кареньо Буста. Това ще бъде първи мач за Тореадора от Майорка от февруари.

"Знам, че имам труден първи съперник, срещу Пабло ще бъде тежко. Но това ще бъде един добър тест за мен. Нетърпелив съм да се завърна в турнирите, но нямам големи очаквания", коментира Надал.

19-кратният шампион от Големия шлем в края на септември ще започне защитата на титлата си на "Ролан Гарос", но изрази притеснения от нарастващия брой заразени с Ковид-19 във Франция в последно време.

"Ще видим как ще се развие ситуацията с вируса през следващия няколко седмици. Надявам се всичко да бъде наред. Трябва да бъдем търпеливи и да преценим развитието на положението", каза още испанецът.

Халеп, която е поставена под номер 1 в женската схема в Рим, смята, че е постъпила правилно, че е останала в Европа.

"Мисля, че решението ми да пропусна Откритото първенство на САЩ беше правилно от здравна гледна точка. Много по-спокойна съм вътрешно, че не пътувах. Имам притеснения от случващото се по света (заради разпространението на коронавируса), но в Рим се чувствам сигурна", каза румънката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини