Нелеп инцидент извади водачката в схемата от квалификациите на Ролан Гарос



22-09-2020 11:55 | Tennis24.bg

Инцидент в зоната за загряване извади белгийката Исалин Бонавентюр от участие в квалификациите на "Ролан Гарос". Бонавентюр трябваше да бъде поставена под номер 1 в пресявките, но беше принудена да се оттегли.

Белгийката обясни в социалните мрежи, че в петък сутринта се е подхлъзнала в зоната за загряване, която малко преди това е била почистена, но оставена много мокра. "Коляното ми е изкълчено с разкъсване на предна връзка. Ще трябва да почивам между 4 и 8 седмици. Това означава край на сезон 2020 за мен. Голямо разочарование", написа 111-ата в класацията на WTA Бонавентюр.

Ситуацията много напомня на инцидента в съблекалнята с Южени Бушар (Канада) през септември 2015 година по време на Откритото първенство на САЩ. Бушар също падна на мокрия под и удари главата си, в следствие на което беше принудена да пропусне остатъка от сезона заради мозъчно сътресение и изпадна от топ 100 на световната ранглиста.


Канадката заведе дело срещу организатора на турнира от Големия шлем в Ню Йорк и през февруари 2018 година постигна споразумение за финансова компенсация заради пропуснати ползи, след като съдът постанови, че Тенис асоциацията на САЩ (УСТА) носи 75 процента вина за случилото се. / БТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини