Джокович: Арогантно ще е, ако кажа че мога да играя по-добре



16-05-2011 06:13 | Николай Драгиев

Новак Джокович не се съгласи с мнението на Рафаел Надал, че именно той трябва да бъде считан като фаворит на предстоящия "Ролан Гарос".

"Нека бъде ясно на всички: той е Краля на клея и е най-добрият играч в историята, що се отнася до тази настилка. Да, победих го два пъти и смятам, че това е невероятно постижение. Това ще ми даде допълнителна увереност преди "Ролан Гарос", но нека не забравяме, че той доминира на червено толкова много години."

Самият Джокович хвърли ръкавицата към Надал и останалите играчи като загатна, че ще опита да подобри още представянето си. "Може да прозвучи арогантно, ако кажа че мога да играя по-добре след мачовете с Надал в Мадрид и тук. Винаги обаче човек може да подобри представянето си," закани се Джокович.

От началото на сезона Джокович има 37 поредни победи, които му донесоха цели 7 титли. В публикуваната днес ранглиста Джокович е само на 405 точки от Надал и може да стане №1, ако стигне финал на "Ролан Гарос".

"Най-щастлив съм от начина, по който играя на клей. Наистина вярвам в себе си и в това, че мога да побеждавам всеки. Възхитен съм от това, което сторих при тези условия. Все още се опитвам да осъзная и да се насладя на успеха си," допълни той.

Джокович разкри и какви са му плановете за следващите дни. "Със сигурност няколко дни няма да пипна ракета," пошегува се той.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛНИЯ ДВУБОЙ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини