Григор Димитров съветва да започваме деня с чаша гореща вода



Григор Димитров съветва да започваме деня с чаша гореща вода
Свързани играчи
Тагове
24-09-2020 11:45 | Tennis24.bg

Започвайте деня си с чаша гореща вода. Полезно е за стомаха и метаболизма. Аз правя така и това е едно от малките неща, които ми помагат да се чувствам добре. Съветът е на Григор Димитров, който разказа на американски журналист за собствената си програма извън тренировките.

"Ние, спортистите, почти всяка седмица се събуждаме в различно легло с различна възглавница. По тази причина за мен е много важно веднага след ставане да направя стречинг. Много често у дома за тази цел използвам стената като опорна точка. По-специални са упражненията за врата.

Понякога се опъвам в края на леглото и оставям главата ми да виси в продължение на 4-5 минути. Така в главата ми влиза кръв и това помага за отпускането на мускулите. После ставам бавно и внимателно и започвам да правя различни движения.

Това са прости и лесни трикове, които обаче вършат работа", обяснява Димитров.

Репортерът му казва, че и на журналистите не им е лесно, защото пандемията от коронавирус ги принуждава да гледат повечето турнири у дома по телевизията и непрекъснато са пред компютъра.

“Опитайте вместо на стол да седите върху гумена топка за фитнес. Така ще избегнете схващанията”, съветва българската звезда в тениса.

Източник: "24 часа"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини