Крис Евърт: Гоф ще бъде следващата голяма звезда



Крис Евърт: Гоф ще бъде следващата голяма звезда
Свързани играчи
Тагове
03-10-2020 15:27 | Tennis24.bg

Крис Евърт е на мнение, че Кори Гоф ще бъде следващата голяма звезда в женския тенис, независимо от пробива на 19-годишната Ига Швьонтек.

Евърт предрече преди три години, че Наоми Осака ще постигне големи успехи. Оттогава насам японската тенисистка спечели три титли от Шлема и сега заема номер 1 в света. 16-годишната Гоф отпадна във втори кръг на Ролан Гарос след 19 двойни грешки при поражението си от 159-та квалификантка Мартина Тревисан от Италия с 6-4, 2-6, 5-7. Запитана относно това дали мисли, че 19-годишната Ига Швьонтек, която е на осминафинал в Париж, ще постигне големи успехи, тя остава на първоначалното си мнение, че Гоф я чака по-бляскаво бъдеще.

„Оставам с Коко Гоф. Не знам какво се случва с нейния сервис. Всъщност, знам, тя го изпълнява технически неправилно – тя е във втората си година сега и нещата са много различни, отколкото в дебютната й, когато играеше със свобода и без напрежение. Сега можем да видим, че тя е нервна, прави двойни грешки, 16-17 на мач. Но смятам, че след две години е много възможно тя да спечели титла от Шлема“.

„Вярвам в нея, нейната способност и психическа настройка сега. Казвам това, има много играчи, има толкова много дълбочина в момента – невероятно е, много млади играчи тепърва навлизат. Щеше да бъде по-лесно да се прогнозира, ако нямаше пандемия и имаше турнири всяка седмица, защото тогава можеш да видиш колко добри са наистина тези играчи. Трудно е сега, но ще се спра на Коко“, сподели бившата шампионка от Шлема. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини