Джокович няма спиране



05-10-2020 19:55 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след като надигра Карен Хачанов в три сета – в отделните части 6-4, 6-3, 6-3, за два часа и 25 минути игра.

Световният номер 1 дочака своя момент в първия сет, когато проби в осмия гейм, но руснакът направи рибрейк още в следващия. Въпреки това, Джокера дръпна в сетовете след нов пробив. Във втората част сърбинът стигна до успеха след един-единствен пробив в четвъртия гейм, реализирайки петия си сетбол. В третия сет Хачанов оказа най-сериозна съпротива на номер 1 в схемата, въпреки че изостана с ранен пробив за 0-2. Последваха три поредни гейма на сметката на руския тенисист, който имаше и две точки за пробив и аванс от 4-2.

Джокович обаче се измъкна и взе четири последователни гейма на свой ред, за да затвори успешно срещата. Той се класира за 11-и пореден път на четвъртфиналите в Париж, след като отпадна в трети кръг на надпреварата през 2009 от Филип Колшрайбер. Ноле продължава напред и без загубен сет – това се случи за последно през 2015, когато нанесе една от двете загуби на 12-кратния шампион Рафаел Надал във фазата на последните осем, преди да остъпи във финала на Стан Вавринка.

Съперник в спор за място на полуфиналите тази година ще бъде победителят измежду квалификанта Даниел Алтмайер и полуфиналиста от Ю Ес Оупън Пабло Кареньо Буста. Двамата с Джокович играха в Ню Йорк, където испанецът продължи след дисквалификация на 17-кратния шампион от Шлема. Любопитното е, че и в сблъсъка си с Хачанов, Джокера удари неволно съдия на линията, но този път не бе изхвърлен от турнира, тъй като това стана след негов ретур по време на игра. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини