Джокович за травмата: Оставам в турнира, не искам да разкривам подробности



08-10-2020 15:34 | Tennis24.bg

Новак Джокович преодоля физически проблеми в областта на врата и успя да победи Пабло Кареньо Буста с 3:1 сета по пътя към полуфиналите на „Ролан Гарос“. Световният №1 дори поиска медицински таймаут в първия сет, но с течение на срещата започна да играе все по-добре.

„Е, определено не се чувствах страхотно, когато излязох на корта“, коментира сърбинът.

„Някои неща се случиха на загрявката. Появиха се физически проблеми и аз трябваше да се справя с тях, когато стъпя на корта. С продължаването на двубоя се чувствах все по-добре, болката намаляваше“.

„Но не искам по никакъв начин да отклонявам акцента от неговото (Кареньо Буста) добро представяне. В продължение на сет, сет и половина, той беше по-добрият тенисист, диктуваше темпото. Аз бях доста неутрален. Нямах достатъчно енергия в краката и не се движех добре“.

В спор за място на финала Джокович ще се изправи срещу Стефанос Циципас, срещу когото води с 3-2 в директните двубои.

„Определено все още съм в турнира, така че не искам да разкривам повече подробности“, каза Джокович, запитан за подробности около травмата му.

„Чувствам се добре. С напредването на мача затоплих тялото си и болката утихна. Това ми позволи да играя по-добре и по-добре. Надявам се, че и на полуфиналите ще мога да покажа най-добрия си тенис“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини