WinBet очаква Джокович да победи Циципас и да играе финал на Ролан Гарос



08-10-2020 15:58 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Новак Джокович се изправя срещу петия в схемата Стефанос Циципас в полуфиналите на Ролан Гарос в петък. Букмейкърът Winbet от 7sport дава сериозно предимство на  Джокович, като очакванията са сърбинът да се класира на финала и да играе срещу победителя от двойката Рафаел Надал - Диего Шварцман. Неговият съперник на полуфиналите – Циципас, е един от най-талантливите тенисисти от новата генерация. Гръцкият талант играе много добре в турнира и със сигурност ще бъде труден опонент за Джокович. Все пак УинБет дава доста висок коефициент за успех на Циципас, като феновете на  Стефанос ще бъдат доста доволни от този факт.

Световният номер 1 Новак Джокович ще се състезава в десетия си полуфинал в кариерата на Ролан Гарос в петък. Сърбинът е в превъзходна форма на турнира тази година, като загуби само един сет в пет мача. Той също така има поразителен рекорд от 36 победи и 1 загуба през 2020 г., като единственото му поражение е дисквалификацията му на US Open миналия месец. Сетът, който Джокович загуби в Париж, обаче беше в последния му мач срещу испанеца Пабло Кареньо Буста в сряда. Той изглеждаше в не много добра кондиция по време на тази среща - предполага се, че е с контузия, която е получил по-рано в турнира. Сърбинът беше с превръзка от самото начало, като сякаш имаше дискомфорт в лявата ръка. Той преодоля тези трудности, за да направи представяне, което беше достатъчно, за да победи Кареньо Буста, но ако контузията му не отшуми, това може да му попречи на полуфинала срещу опонент като Стефанос Циципас.

В същото време Стефанос Циципас, номер 5 в схемата на Ролан Гарос 2020, също имаше отличен турнир досега. Най-тежкият му мач дойде в първия кръг срещу Хауме Мунар, където той изоставаше с два сета, но Циципас направи обрат, за да спечели мача след пет сета. Оттогава нивото на гръцкия тенисист се подобрява с всеки кръг; той е преминал през всеки следващ противник в три сета. Циципас изигра страхотен мач срещу Андрей Рубльов на четвъртфинала, където спечели убедително с резултат 7-5, 6-2, 6-3. Преди това гръцкият тенисист надви и Григор Димитров с 3:0 сета. Трябва да отбележим, че това е първият полуфинал в кариерата на Циципас на "Ролан Гарос" и за разлика от следващия си съперник, гъркът може да бъде малко притеснен от големия залог, който има този двубой. Все пак Циципас има доста добри оръжия, които може да му помогнат в мача с Джокович, така че опцията за Стефанос да спечели над 18.5 сета в букмейкъра win bet изглежда доста добра.

Новак Джокович и Стефанос Циципас са се изправяли пет пъти в турнирите досега, като в момента сърбинът води с 3-2 в директните двубои. Първата им среща в историята беше на осминафиналите на Мастърса в Канада през 2018-та година, която Циципас спечели в три сета. След това двамата се изправиха един срещу друг на финала в Мастърса в Мадрид миналата година, където Джокович си отмъсти с победа с 6-3, 6-4. Циципас записа успех на четвъртфиналите на Шанхай Мастърс през 2019 година, преди сърбинът да запише победи във Франция и Дубай. Четири от петте им срещи са се играли на твърди кортове, а Новак Джокович спечели единственият мач, който се игра на клей. Джокович е в отлична форма през цялата година, но мачът срещу Стефанос Циципас в петък е просто най-трудната среща, която е играл след финала на Откритото първенство на Австралия. Все пак УинБет очаква сърбинът да победи и да се класира на финала на Ролан Гарос.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини