Луд мач! Джокович мина през ада, но осъмна в Рая



09-10-2020 23:35 | Tennis24.bg

Новак Джокович срещу Рафаел Надал. Това ще бъде финалът на „Ролан Гарос“ 2020. Световният №1 изигра абсолютно луд мач срещу Стефанос Циципас, който успя да спечели с 3:2 сета, в отделните части 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

Двубоят на „Филип Шатрие“ продължи близо 4 часа, но можеше да приключи далеч по-рано, след като Ноле сервира за мача при 5:4 в третия сет, когато неочаквано допусна срив в играта си. В решаващата пета част силите на Стефанос просто не стигнаха и той не издържа на темпото на водача в световната ранглиста.

В неделя във финала Ноле ще срещне 12-кратния шампион в турнира Надал, който няма загубен сет до момента. По-рано през деня Матадора надви с 3:0 сета Диего Шварцман.

„Адмирации за Стефанос, който се справи отлично не само днес, но и през целия турнир. Имах възможност да затворя мача в три сета, но сгреших от бекхенд. В четвъртия сет той контролираше мача, щастлив съм, че успях във финалната част да бъда по-свеж“, каза след срещата Джокович.

Джокович ще влезе в битката за Купата на мускетарите в неделя с лек аванс в преките двубои със съперника си във финала Надал - 29:26. През 2015 година сърбинът успя да победи испанеца на 1/4-финалите в Париж, но единствената му титла на Ролан Гарос дойде година по-късно, когато противник на финала му бе британецът Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини