Пол Макнами води лагер на родните таланти преди Пловдив къп



19-10-2020 17:29 | Tennis24.bg

Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами се включи в тридневен лагер в Пловдив на българските участници в основната схема на "Пловдив къп". Надпреварата е за юноши и девойки от първа категория на ITF.
 
Лагерът започна от вчера и се провежда с любезното съдействие и домакинство на ТК „Пловдив 1981".

Макнами, който е бивш №1 в ранглистата на двойки и шампион при дуетите от Australian Open (1979, 1983) и Уимбълдън (1980, 1982 и 1985 при смесени двойки) води заниманията заедно с Даниел Ангелов- национален селекционер на България.

Макнами отново е в България и помага за развитието на младите ни таланти. Той е един от най-уважаваните специалисти в света на тениса. В продължение на 12 години (1995-2006) той е бил турнирен директор на Australian Open, а от 1989 до 2012 г. ръководи първенството за смесени двойки „Хопман Къп". Именно Макнами кани българската двойка Цветана Пиронкова и Григор Димитров за участие в турнира. Австралиецът е и бивш турнирен директор на Sofia Open.

След тренировката вчера беше проведена среща между треньорите на родните тенисисти с Пол Макнами.

10 български състезатели ще участват директно в основната схема. В лагера участват Пьотр Нестеров, Симеон Терзиев, Янаки Милев, Динко Динев, Илиян Радулов и Виктор Марков при юношите и Денислава Глушкова, Катерина Димитрова, Мария Рогачева и Лия Каратанчева. Благодарение на Българската федерация по тенис осем от тенисистите ни получиха уайлд кард.

„За нашите млади състезатели е изключителна възможност да проведат лагер с участието на Пол Макнами. Това е човек, който има невероятен опит и като състезател и като треньор. Макнами е бивш номер 24 на сингъл и номер 1 на двойки. Печелил е два турнира от ATP и пет титли от Голям шлем на двойки", коментира Даниел Ангелов.

„Това е невероятен шанс за нашите таланти да се възползват от опита, знанията и погледа които има този човек, защото това е треньор от световна величина. Изключително ценни са неговите познания, които има за играта по двойки. Много пъти сме коментирали в България, че трябва да наблягаме и да развиваме двойковата игра. Тя е много важна особено в отборните състезания (Европейски купи, Фед къп и Дейвис Къп). Много пъти именно срещите по двойки решават крайните победи в такъв тип мачове. И това е една страхотна възможност да можем почерпим знания от извора.

Всички условия, който са предоставили домакините от "ТК Пловдив 1981" са великолепни и разполагаме с абсолютно всичко необходимо за провеждане на лагера. Надяваме се този добър старт, който Българската федерация по тенис осигурява на нашите таланти, да доведе и до един хубав резултат при представянето на Пловдив Къп", допълни Даниел Ангелов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини