Турнир в Сливен излъчва участниците ни за европейското първенство



17-05-2011 16:07 | Станко Димов

В началото на  юни в Сливен ще се проведе най-престижното в страната републиканско първенство по тенис за младежи и девойки до 16-годишна възраст. Турнирът е организиран от машиностроителния завод „Динамо" и е първото у нас професионално детско състезание  с награден фонд.

 

От 6 до 11 юни в  Тенис академията „Спорт Палас", до стадион „Хаджи Димитър", ще се съберат най-добрите ракети в страната от тази възрастова група. Сред тях ще бъдат определени състезателите, които ще сформират отбора на България за европейските състезания. Срещите ще се играят на 4 клей корта. Състезателите ще бъдат поставени според ранглистата на ТЕ до 20 място и ранглистата на БФТ. Мачовете са на сингъл и по  двойки.

Генералният спонсор на турнира „Динамо Сливен" АД осигурява награден фонд от 5000 лева за всички, класирали се до 3 място в надпреварата на сингъл/девойки и младежи/ и до второ място при двойките. Победителите ще получат ваучери за спортен магазин в Пловдив. Класиралите се на първо място девойки и младежите в състезанията на сингъл ще получат ваучери на стойност по 700 лева, а заелите вторите места - за по 500 лева.

 

Спонсорът предвижда по две трети места за девойки и младежи и те  ще получат ваучери за по 300 лева. Заелите първо и второ място в състезанията по двойки ще получат съответно по 300 и 200 лева във вид на ваучери.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини