Филип от Сърбия – между футбола и планината, но тенисист



21-10-2020 11:42 | Tennis24.bg

Само 18 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2020“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Сърбите са спортна нация, а когато стана дума за футбол, всеки е фен. Не прави изключение и Филип Краинович.

Сръбският тенисист подкрепя белградския гранд Цървена звезда. Иначе много обича планината и снега и в свободното си време обикновено е нависоко.

28-годишният играч от Сомбор все още няма титла от календара на АТП. Първият му финал бе през 2017 г. на Мастърса в Париж, когато загуби от Джак Сок. Миналия сезон бе финалист в Будапеща и Стокхолм, но в решителния мач отстъпи съответно на Матео Беретини и Денис Шаповалов.

Когато е на 13 години, Филип започва подготовка в академията на IMG (основана през 1978 г. от Ник Болетиери), където изкара пет сезона. През 2008 г. бе полуфиналист при юношите на „Уимбълдън“, но бе победен от бъдещия шампион Григор Димитров.

Сърбинът признава, че любимата му настилка е клей и това не е изненада за тенисист от Балканите. Кариерата му обаче често е прекъсвана от контузии и е претърпял операции на рамото и китката. През 2018-а трябаше да лекува травми в лявото стъпало, глезена и ръката.

Краинович явно обича телевизионни състезания, защото при последния си избор на треньор използва жокер „Обади се на приятел“ и вече работи с Янко Типсаревич. Който казва: „Филип винаги е бил агресивен играч, а вече е по-добре подготвен и физически. Първата ни цел е да влезе в Топ 20 на ранглистата.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини