Григор Димитров: Опитът ми помогна



Григор Димитров: Опитът ми помогна
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-10-2020 10:34 | Tennis24.bg

Григор Димитров говори след трисетовата си победа на турнира в зала от категория АТР 250 в Антверп, Белгия. Четвъртият поставен българин отстрани снощи испанеца Пабло Андухар след обрат с 4:6, 6:3, 6:4 и се класира за третия си четвъртфинал за годината след тези в Акапулко и Рим.

„Мисля, че просто останах в мача по много добър начин“, каза Димитров, цитиран от сайта на АТР. „Мисля, че голяма част от това се дължеше на моя опит да играя на закрито. Нямате шанса да играете много мачове в зала, но винаги съм чувствал, че имам малко допълнително предимство, особено в големите моменти по време на мача. Мисля, че днес също беше един от тези мачове".

Григор е спечелил 64 процента от мачовете си в зала (72-40) и 69 процента от тези на открито (248-170).

„Всъщност играх много добре през първия сет, но го загубих. Тогава си помислих: „Добре, нека просто намерим друг начин. Мисля, че подобни мачове в началото на турнира са много важни и е хубаво, че продължавам напред. Това е нещото, от което съм най-доволен тази вечер", каза още 29-годишният хасковлия.

На четвъртфинала в петък Григор Димитров очаква победителя от днешната среща между Милош Раонич (Канада) и Камерън Нори (Великобритания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини