Шампионката от "Ролан Гарос" победи Пиронкова в два сета



17-05-2011 18:59 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова напусна турнира от категорията Premier в Брюксел след загуба от Франческа Скиавоне в първи кръг. Шампионката от "Ролан Гарос" 2010 спечели с 6:2, 7:5 и си гарантира място в следващата фаза. Така най-добрата българска тенисистка регистрира шесто поредно поражение на старта на турнирите, в които участва.

От неделя Пиронкова ще стартира участието си на "Ролан Гарос". Там най-вероятно тя ще бъде поставена в основната схема, което й дава шансове да играе с по-приемлив противник в първи кръг.

Цвети и Скиавоне започнаха доста нервно двубоя и имаха трудности да свикнат с неравната настилка на корта в Брюксел. След поредица от пробиви се стигна до равенство 2:2. От този момент нататък Скиавоне заигра по-добре, а Пиронкова не спря да бърка, особено от форхенд. Логично италианката взе бързо сета с 6:2.

Пиронкова започна добре след почивката и успя да поведе с 2:0. В много дълъг гейм, преминал през доста равенства, Цвети пропусна да стигне до аванс от 3:0 и това вероятно се оказа фатално за нея. Скиавоне изравни резултата лесно за 2:2.

Пиронкова се задържа в мача и дори принуди Скиавоне да сервира за оставане в сета при 5:4 в своя полза. Опитната състезателка от Апенините не просто не се притесни, а спечели следващите три гейма - 7:5.

По време на срещата Пиронкова нямаше позитивно излъчване на корта. Също така тя игра с пристегнато с бинт дясно бедро и с превръзка на лявото рамо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини