Джокович: Постигнах целта си във Виена



Джокович: Постигнах целта си във Виена
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-10-2020 13:48 | Tennis24.bg

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович каза, че е доволен от представянето си на турнира във Виена, макар в петък да претърпя една от най-неочакваните загуби в кариерата си, отстъпвайки в четвъртфиналите на "щастливия губещ" от квалификациите Лоренцо Сонего с 2:6, 1:6.

"Дойдох във Виена с идеята да спечеля точки, които да ми осигурят първото място в ранглистата в края на сезона. Постигнах тази цел, така че мога да продължа спокойно", каза сърбинът.

"Щастлив съм, доволен съм от играта си. Здрав съм и се надявам, че ще мога да завърша сезона по най-добрия начин на Финалите на АТP в Лондон. Направих това, за което дойдох във Виена. Напълно ОК съм с резултата от мача със Сонего", добави Джокович.

Носителят на 17 титли от Големия шлем няма да участва на турнира от сериите "Мастърс" в Париж през следващата седмица, тъй като иска да си даде повече почивка, а освен това не може да увеличи точковия си актив, тъй като през миналата година взе максималните 1000 точки със спечалването на надпреварата.

"Прибирам се у дома в Сърбия. За мен е благословия, че съм баща и съпруг. Това е най-хубавото нещо на света", добави Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини