Членът на Почетния борд на Sofia Open Стефан Димитров: Тенисът е идеален спорт за изграждането на младите



06-11-2020 19:11 | Tennis24.bg

Успешен предприемач, силно ангажиран във важни обществени каузи, страстен любител на спорта. Това е само част от визитката на Стефан Димитров – една от значимите личности в Почетния борд на турнира Sofia Open 2020. Стартирал бизнеса си едва 20-годишен през 1990-а,скоро след това пробил на международните пазари, днес той ръководи компания за специализирана логистика и за услуги с добавена стойност (https://www.linkedin.com/in/stefandimitrov/).

- Стефан, какво Ви накара да се включите в проекта Sofia Open 2020?
- Следя развитието на турнира от началото му, бил съм и на трибуните като зрител, където емоцията е велика! Българската федерация по тенис и екипът на Стефан Цветков, заедно с международните им партньори и публиката, вече няколко години правят от този турнир събитие на световно равнище.

- Тази година обаче контекстът е прекалено необичаен?
- Меко казано! Кой е мислил, че ще трябва да се мине през тези изпитания за хората, за здравната система, за бизнеса, за спорта...Но сега просто се налага всички, независимо по какъв начин свързани с турнира, да стиснем зъби и да помогнем за успешното му провеждане докрай. Да, наистина, при тези напълно нови условия и принудителни ограничения.

- Каква е личната Ви връзка със спорта?
- Запален скиор съм, в ранните ми ученически години играех и тенис. Сега гледам тенис при всяка възможност. Много обичам и подкрепям нашите състезатели, искрено се възхищавам на най-големите в този и други спортове. Онзи ден гледах филма за Борг и Макенроу и си припомних някои много силни вълнения от детството ми. Освен това, желанието за победа ми е доста присъщо. Но само при феърплей, това е много важно!

- Само индивидуални спортове ли харесвате?
- Не. И колективните. И едните, и другите, изграждат физически и морално, но обогатяват личността по различен начин.

- Децата Ви спортуват ли?
- Да, най-вече за здраве и удоволствие, като и двете ми дъщери минаха, макар и за кратко, и през тениса.

- Можем ли да свържем битките Ви за чист въздух и чиста природа с това защоподпомагате спорта?
- Дори е задължително! За мен спортът, устойчивата среда и природата трябва да са неразривно свързани. Всъщност, това е другата основна причина да се ангажирам с турнира. Искрено вярвам, че каузата за чист въздух, която става все по-популярна и у нас, ще привлече нова качествена аудитория на страната на спорта. Мечтая за това спортът в България (и не само тук, разбира се) да е не толкова на пазарни принципи, а на тези на устойчивото развитие. И да може всички деца да спортуват в чиста среда. Във всякакъв смисъл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини