Симон и Гаске с изразителни победи в София



10-11-2020 13:53 | Tennis24.bg

Французите Жил Симон и Ришар Гаске записаха изразителни победи в двубоите си от първия кръг на основната схема на Sofia Open.

35-годишният Симон се наложи с 6:2, 6:2 над словака Андрей Мартин в двубой, който продължи едва 80 минути. Французинът сервира отлично и не допусна нито един пробив, като в същото време успя на два пъти в двата сета да се справи с подаването на опонента си.

Симон, който започна участието си в София от квалификациите, ще играе във втория кръг срещу австралиеца Джон Милман, шести поставен в основната схема. В първия кръг Милман отстрани българина Адриан Андреев.

Убедителен старт в София записа и Ришар Гаске. Французинът се наложи с 6:3, 6:5 над Роберто Карбайес Баена. Двубоят продължи час и 28 минути, в които Гаске показа сериозна успеваемост при начален удар. Той спечели 81% от точките след точно пласиран първи сервис и 69% при втори.

В следващия кръг Гаске ще премери сили с 19-годишния чешки вундеркинд Йонас Форейтек, който в понеделник вечер изненадващо елиминира Марин Чилич с 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини