Милман надви Симон в исторически мач (снимки)



Милман надви Симон в исторически мач (снимки)
Свързани турнири
Свързани играчи
11-11-2020 15:38 | Tennis24.bg

Поставеният под №6 Джон Милман се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2020. В превърнал се в маратонски дуел, австралиецът се наложи с 2:1 сета над Жил Симон, в отделните части 7:5, 6:7 (3), 6:2. Двубоят продължи 3:15 часа, което е абсолютен рекорд в историята на Sofia Open. На четвъртфиналите в четвъртък Милман ще срещне Вашек Поспишил.

Милман можеше да приключи срещата поне час по-рано. При 6:5 във втория сет и сервис на Симон австралиецът пропусна два мачбола. Впоследствие французинът се добра до тайбрек, който спечели и вкара мача в пълния му формат. Във финалния сет Милман пропусна нови два мачбола при 5:2, но в ответния гейм, сервирайки за срещата, сложи точка на спора.

За Жил Симон това беше четвърти двубой в турнира. Французинът започна участието си в София от квалификациите, където записа две победи. В първия кръг на основната схема той се справи и с Андрей Мартин, преди да отстъпи в срещата си от осминафиналите. Срещу Милман Симон направи цели 12 двойни грешки, но пък показа висок процент при спасени точки за пробив – 10 от 16.

ГАЛЕРИЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини