ВИДЕО: Сър Алекс: Мъри рано или късно ще бъде №1



ВИДЕО: Сър Алекс: Мъри рано или късно ще бъде №1
Свързани турнири
Свързани играчи
03-02-2010 12:21 | Станко Димов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изказа подкрепа към сънародника си Анди Мъри, който в неделя загуби финала на Australian Open срещу Роджър Федерер. Шотландският специалист, който може би е най-великият в професията си, показа завидни познания по тенис и сподели, че Мъри няма от какво да се срамува. Сър Алекс се върна към началото на своята кариера и намери сходни черти с тази на Мъри.

 

"Разочарование, всички го изпитваме през живота си. Най-важното обаче е как ще продължи кариерата си Мъри след този мач. Аз например ставам по-добър мениджър след всяка загуба, сигурен съм, че и Анди ще е така и ще успее следващия път", сподели футболният гуру.

 

"Вижте, Мъри загуби не от кой да е, а от Роджър Федерер. Нека му дадем почивка. Все пак говорим за тенис на най-високо ниво, а Анди е едва на 22 години".
Сър Алекс вярва, че Мъри може да извърви пътя до номер 1 в света. "Разбира се, той е толкова млад, а вече е постигнал сериозни успехи. Федерер няма винаги да играе, надявам се, че Мъри ще го замени на върха в света", каза още сър Алекс.

 

УНИКАЛНОТО ИНТЕРВЮ СЪС СЪР АЛЕКС МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини