Поспишил: Джокович, Надал и Федерер няма да са вечни, Синер е бъдещ №1



14-11-2020 18:23 | Tennis24.bg

Финалистът от петото издание на Sofia Open Вашек Поспишил благодари на публиката за подкрепата, която получи през цялата седмица. Канадецът е категоричен, че имал страхотна седмица в София и си пожела догодина отново да участва в турнира.

„Наистина се наслаждавах на престоя ми в София. Публиката беше невероятна, чувствах се като у дома през цялото време. Надявам се да се върна в София следващата година. Благодаря на всички за подкрепата и ще се видим догодина“, каза Поспишил след поражението с 1:2 сета от Яник Синер, в отделните части 4:6, 6:3, 6:7 (3).

Канадецът отдаде заслуженото на новия шампион в София и сподели, че вижда Синер като бъдещ №1 в света. „Яник се справи страхотно. Аз имах своите шансове, няколко точки ни разделиха, но той определено игра много силно. Беше много солиден. Яник е невероятен талант. Днес доказа колко завършен тенисист е, а е само на 19 години. В моите очи той е бъдещ №1 в света. в момента е много трудно да изместиш Джокович, Надал и Федерер, но те няма да играят вечно. А, както казах, Яник е само на 19. Сигурен съм, че му предстои бляскаво бъдеще. Не мога да кажа със сигурност дали ще бъде №1, никой не може, но мисля, че притежава всичко необходимо за това“.

Поспишил сподели също, че с представянето си в последно време ще бъде допълнително мотивиран за новия сезон.

"Тежко е да загубиш финал, но аз бях близо да отпадна още в първия кръг, така че няма как да не съм доволен цялостно от представянето ми през седмицата. Борех се докрай, загубих финала, но пък приключвам сезона с доста позитивни мисли. Представянето ми в последно време определено ще ме мотивира да направя една силна предсезонна подготовка и да започна новата година в оптимална форма. Надявам се догодина да се представям добре и да се завърна на голямата сцена“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини