Федерер изпревари Лейди Гага в класация на Forbes, общо 5 тенисисти са сред най-влиятелните хора в света



19-05-2011 01:13 | Николай Драгиев

Петима тенисисти попаднаха в престижната класация на списание Forbes, която определя 100-те най-популярни и влиятелни личности в развлекателния бизнес.

Разбира се това са Роджър Федерер, Рафаел Надал, Мария Шарапова, Винъс и Серина Уилямс. Класацията се прави на базата на различни фактори като приходите, присъствието в медиите и общуването с феновете в социалните мрежи. Никой друг спорт няма толкова влиятелни личности, според Forbes.

В класацията най-предно класиран е Роджър Федерер. Общо факторите за оценка са шест. В един от тях - за медийно присъствие Федерер е номер 1 в света! Той изпреварва дори Лейди Гага, която е втора, а трети е Рафаел Надал! Forbes оценява медийното влияние с това колко пъти името на спортиста е споменато в различните издания и също така бива помествано на кориците на списания.

Според Forbes Федерер е натрупал 47 милиона долара и заема 25-о място при обединяването на всички критерии. Любопитното е, че класацията се прави и въз основа на комуникацията, която "звездите" осъществяват чрез Twitter. Федерер и Надал обаче нямат собствен акаунт в тази мрежа и може да се счита, че щяха да са по-напред в класацията, ако имаха.

Самият Рафаел Надал е на общо 46-о място, точно след Брад Пит. Мария Шарапова е на 80-о място, Серина Уилямс на 84-о, а Винъс на 86-о място.

Най-влиятелната спортна личност си остава Тайгър Уудс, който заема 6-о място. Той подобно на Роджър Федерер от доста време обаче няма голяма титла, но въпреки това не губи влиянието си.

Иначе зад Федерер в класацията са Дейвид Бекъм (футбол), Фил Микелсън (голф), Кристиано Роналдо (футбол).

Иначе класацията на Forbes е оглавявана от Лейди Гага, следвана от Опра Уинфри, Джъстин Бийбър, група U2 и Елтън Джон.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА КЛАСАЦИЯ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини