Медведев продължава да е непобеден в Лондон



21-11-2020 09:23 | Tennis24.bg

Руснакът Данийл Медведев остана единственият тенисист без загуба на Финалите на АТП, след като победи Диего Шварцман с 6:3, 6:3 в последния си мач от груповата фаза на турнира. Четвъртият в света Медведев вече си бе осигурил първото място в група Токио 1970 с победи над Александър Зверев и Новак Джокович, докато Шварцман нямаше шанс да продължи участието си в надпреварата, като руснакът не покази признаци на отпускане и категорично надигра своя съперник.

24-годишният Медведев бе солиден на собствен сервис, като отрази и двете точки за пробив, които се откриха пред Шварцман, а от своя страна проби подаването на аржентинеца общо три пъти, за да стигне до чист успех след час и 13 минути игра. По този начин руснакът ще влезе в днешния си полуфинален мач с Рафаел Надал, без да е загубил сет в Лондон до момента. Той обаче няма нито една победа в три мача срещу световния номер 2.

“Обичам да играя срещу голямата тройка. Когато бях малък и точно бях хванал ракетата, започнах да гледам турнирите от Големия шлем. Първо Роджър печелеше всичко, след това дойде Рафа и започна да печели, а след това Новак. За мен е голямо удоволствие да играя срещу тях и нямам търпение да се изправя срещу Рафа”, коментира след двубоя Медведев.

Рафаел Надал и Данийл Медведев ще се изправят един срещу друг тази вечер от 22:00 часа българско време, а преди това в първия полуфинал от турнира световният номер 1 Новак Джокович ще играе Доминик Тийм от 16:00 часа. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини