Няколко причини тенисът да се нуждае от Шарапова на върха



19-05-2011 11:53 | Станко Димов

Мария Шарапова е спечелила всички титли от Големия шлем, с изключение на „Ролан Гарос”. Преди дни рускинята триумфира на силния турнир в Рим, побеждавайки на финала Саманта Стосър. Винаги, когато тя е корта има един актуален въпрос – на кого сме фенове? На тениса като цяло, или на горещите жени?


Победата в Рим бе много важна за Мария, която цел е отново да се върне на върха на ранглистата. Това ще бъде добра новина не само за тениса, но и за всички, които обичат да гледат красивата рускиня на и извън корта. И ако все още имате съмнения, то следващите редове ще ви убедят защо трябва Мария да се върне на върха! Ето и няколко аргумента на колумниста Скот Хауърд!



1. Височината като успех


Ако има фактор, с който Шарапова превъзхожда другите тенисистки, то това определено е размерът й. С дългите си крака Шарапова съумява по-бързо да стигне до топката, за разлика например от ниските й опонентки, които трябва да се потрудят далеч повече, за да пресекат корта. Освен това височината й й позволява да използва удари от по-голям ъгъл, което е сериозно предимство. Определено рускинята може да се похвали като състезателката с най-добър „чифт” крака в съвременния тенис.



2. Изглежда добре в рокля 

Когато Шарапова беше на върха на ранглистата имахме привилегията да я наблюдаваме на престижни церемонии, като тази на наградите на ESPN например, както и на други светски събития.

През последните месеци, когато тя излезе от прожекторите на спортната слава, продължи да прави обичайните за нея неща.

Ако се завърне на върха на класацията Шарапова отново ще бъде забелязвана по-често по червените колими и вечерните токшоута.

 

 

 

 

3. Убийствена комбинация

Много често сме виждали в спорта атрактивни състезатели, които обаче не са твърде добри в дисциплината, с която се занимават. Отделят повече време на фотосесии, вместо на тренировки и преди да се усетят вече са извън спорта.

Шарапова е една от малкото, която успява да бъде невероятно сексапилна, но и в същото време невероятно добра на корта. В този ред на мисли всички сравнения с Курникова са направо обидни за Шарапова.

Маша нагледно ни показва, как освен страхотен атлет може да бъде и много красива жена.

 

4. Изглежда добре в бикини


Тя определено не е единствената тенисистка, която изглежда добре в бикини, но определено не трябва да пропускате фотосесията и по бански.

В тениса вече се третира като „стара”, но да не забравяме, че е само на 24 години и най-добрите й времена тепърва предстоят.

Колкото повече фотосесии прави става все по-добра. Затова в нас интерес е да я виждаме по-често разголена.

 

 

 

5. Още Саша


Както повече от вас знаят, Шарапова е обвързана със звездата от НБА Саша Вуячич. След като гардът премина от ЛА Лейкърс в Ню Джърси Нетс, ефирното му време неимоверно намаля.

Както видяхме миналата седмица в Рим Саша отделя време за годеницата си.

Ако тя продължава да се справя добре ние няма да имаме нищо общо да го виждаме по-често на трибуните на корта.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини