Дел Потро: Не съм готов да се откажа, искам да играя в Токио01-12-2020 12:54 | Tennis24.bg

Не съм готов да се откажа. Това каза в интервю за ESPN Deportes шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро, който се възстановява от операция на дясното коляно.

Снажният аржентинец за последно игра на турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон, през 2019 г. Именно там той контузи дясното си коляно за втори път, след което претърпя 3 операции, последната от които през август тази година. За Дел По това не е непозната среда, след като в предишни години му се наложи да оперира на два пъти китката на лявата ръка и веднъж на дясната.

Въпреки всички несгоди, 32-годишият тенисист е категоричен, че ще направи опит да поднови кариерата си отново.

„Ще бъда честен с вас, наистина ми отнема много отново да се завърна. Много ми е трудно, но не съм готов да се откажа“, сподели бившият №3 в света.

„Пандемията отложи Олимпийските игри за следващата година. Надявам се да мога да участвам в тях. Ако мога да избера място, където да прекратя кариерата си, бих искал да е такова, където ще играя за родината си. Сега си поставям Олимпийските игри като моя цел. Ако не се получи ще продължа да се боря, защото искам да приключа кариерата си на корта“, каза още Дел Потро.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини