Отменят турнира в Индиън Уелс за втора поредна година



Отменят турнира в Индиън Уелс за втора поредна година
Свързани турнири
Тагове
07-12-2020 12:31 | Tennis24.bg

Един от най-големите турнири в календара на ATP и WTA за втора поредна година може да не се проведе. Става въпрос за надпреварата в Индиън Уелс, която по традиция се провежда в началото на месец март.

Според различни източници отвъд океана, организаторите на BNP Paribas Open са настоявали пред местните власти да получат гаранция, че ще могат да пуснат на трибуните поне 25% от обичайния брой зрители. На този етап обаче подобна гаранция няма как да бъде получена, след като в Ривърсайд Кънтри, където се провежда турнира, продължават да имат нови случаи на Ковид-19, като само миналия петък положителни проби са дали 1148 души, а 15 са загубили битката с коронавируса.

Журналистът от Sports Illustrated Джон Вертхайм написа в „Туитър“, че е чул, че „съвсем скоро“ ще бъде направено официално изявление по темата. Ако надпреварата в Индиън Уелс бъде отменена, то това ще бъде добра новина за турнира в Ротердам и надпреварите на клей в Южна Америка, които все още са в неизвестност.

Припомняме, че именно турнирът в Индиън Уелс беше първият отменен през 2020 г. заради коронавирус пандемията.

Подробности за календара на ATP и WTA все още няма, като на този етап е ясно само, че началото на Australian Open ще се забави с няколко седмици и турнирът ще се проведе през февруари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини