Шампионът от София и Лоренцо Сонего със специални награди



15-12-2020 15:05 | Tennis24.bg

Яник Синер получи наградата за „Представяне на годината“ на италианския спортен ежедневник „Гадзета дело спорт“. Световният №37 спечели дебютната си АТП титла на турнира в София в края на сезона, а малко преди това достигна до четвъртфиналите на „Ролан Гарос“, където отстъпи пред Рафаел Надал.

По време на церемонията Синер говори за плановете си за новия сезон.

„Надявам се да започна силно годината и да се представя добре на Australian Open. Като цяло искам да участвам в максимално много двубои през следващия сезон. Със сигурност ще имам върхове и падения във формата, но се надявам да запиша силни двубои, както този срещу Рафаел Надал на „Ролан Гарос“. С удоволствие бих се изправил срещу Роджър Федерер“, каза Синер.

Световният №33 Лоренцо Сонего пък получи награда за „Постижение на годината“. Призът му беше присъден заради успеха с 6:2, 6:1 над Новак Джокович на турнира във Виена.

„Не очаквах, че ще победя Джокович. Опитах се да остана концентриран, всичко в този двубой ми се получаваше. След срещата бях изключително емоционален. Дори не помня какво ме питаха журналистите в интервюто след мача. Трябва да подобря английския си. Ще ми е необходим след бъдещи победи“.

Сонего е роден в Торино – градът, който ще приема финалите на АТП в периода 2021 – 2025г. В момента 25-годишният италианец се подготвя заедно с Феликс Оже-Алиасим в академията на Рафа Надал в Майорка.

„Веднага след като чух новината, че Торино ще приема това голямо събитие започнах да работя, за да преследвам мечтата си и да се класирам за този турнир“, каза още Сонего.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини