Джокович се оттегли от изборите за Съвета на играчите на АТР



22-12-2020 11:18 | Tennis24.bg

Новак Джокович няма да може да вземе участие в изборите за Съвета на играчите на АТП този месец заради "конфликт на интереси" с ролята му в Асоциацията на професионалните тенисисти (ПТПА), обяви сърбинът. Джокович се оттегли от Съвета преди US Open, но бе номиниран от своите колеги за идните избори и прие поканата.

“Както знаете аз съм част от PTPA, организация, която бе създадена наскоро без намерението да бъде в конфликт с АТР. PTPA все още не не структурирана със своята стратегия и е без ясно определена дългосрочна визия. За съжаление с оглед на последните развития считам за необходимо да премахна името си от списъка с кандидати. Не искам да създавам конфликт или несигурност около Съвета на играчите или да създам проблеми, които могат да възникнат.

Правя това неохотно и със свито сърце. Аз съм и винаги съм бил много отдаден, когато става дума за представляване на моите колеги в Съвета. Наистина вярвам, че има път напред, който ще подобри значително животите на много играчи, особено по-ниско ранкираните и би имал мощно и позитивно влияние върху спорта тенис като цяло. Уверен съм, че PTPA ще постигне това в близко бъдеще.

Вярвам, че е изключително важно да нямаме конфликти на интереси в нашия спорт. Надявам се, че занапред това няма да се отнася само до създаването на нови асоциации на ниво играчи, но и ще се отнася до всички нива в структурата на АТР”, написа Джокович в “Туитър”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини