Бьорн Борг: Рафа е големият фаворит, всички трябва да се съобразяват с него



20-05-2011 12:59 | Станко Димов

Легендарният швед Бьорн Борг сподели, че световният номер 1 Рафаел Надал има всички шансове да изравни постижението му от 6 титли от „Ролан Гарос”. Както е известно до момента Рафа има 5 триумфа във френската столица, а в предстоящия турнир отново ще бъде основен фаворит, въпреки феноменалната форма на Новак Джокович.


„Ако Надал спечели в Париж и изравни постижението ми аз ще бъда първият, който ще го поздрави. Всички рекорди рано или късно биват подобрявани, затова аз ще бъда щастлив, ако Рафа успее”, коментира Борг.


„Отдавна не съм ходил на „Ролан Гарос”. Дори не мога да си спомня кога за последно наблюдавах турнира. Реших, че тази година е време да се появя като зрител. „Ролан Гарос” е много специално място за мен, завинаги ще остане в сърцето ми. Много бих искал да видя един епичен финал между Рафа и Роджър.


Мисля, че Федерер е един от фаворитите за титлата. Той е наясно, че ще има още 2 или 3 опита да спечели този турнир и със сигурност ще се опита да го направи тази година. За да победи Рафа в пет сета на клей обаче ще трябва да изиграе мача на живота си.


Според мен Рафа става все по-силен на клей. За да спечелиш в пет сета на клей трябва да си перфектно подготвен физически. А с всяка изминала година Надала изчиства повече играта си. Много е стабилен от дъното на корта, знае кога да бъде агресивен. Лично за мен това е най-трудният турнир от Шлема”, коментира още Борг.


„Нормално е когато играчите видят резултатите на Надал на „Ролан Гарос” да не са особено оптимистично настроени. Федерер и Джокович имат своите шансове, но няма да им бъде никак лесно. Знам, че ако тази година Надал спечели ще започнат сравненията с мен. Аз обаче не мисля, че е правилно да се сравняват двама играчи от различни епохи. Горд съм с моите постижения, както съм сигурен че е горд Надал с неговите. Той е младо момче и може да спечели още доста титли от Шлема”, коментира Бьорг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини