Най-добрите в света ще играят в Мелбърн



25-12-2020 19:21 | Tennis24.bg

Рекордьорът по титли в "Големия шлем" Роджър Федерер е в списъка на участниците за Откритото първенство на Австралия. Швейцарецът ще бъде готов след контузия, а номер едно при жените Ашли Барти също ще се завърне.

Организаторите заявиха, че всички топ играчи са включени в турнира в Мелбърн, който започва три седмици по-късно от обичайното - на 8 февруари, за да могат състезателите да преминат през задължителна двуседмична карантина след пристигането си в Австралия.

39-годишният Федерер претърпя две операции на дясното коляно тази година и заяви в средата на декември, че все още не е на 100 процента готов и е изправен пред състезание с времето, за да бъде на Australian Open.

"Очакваме с нетърпение да посрещнем най-добрите играчи в света в Мелбърн. Въпреки че състезанието ще изглежда малко по-различно от предишните години, безопасността на всички е нашият основен приоритет. Имаме възможността да организираме много безопасен турнир, и да дадем на играчите шанс да се състезават пред феновете отново, нещо, което са пропуснали през по-голямата част от тази година", каза директорът на турнира Крейг Тайли.

Откритото първенство на Австралия ще има 25 процента от капацитета на основните си три стадиона, отворени за фенове. Квалификациите ще се проведат в средата на януари в Доха, а след това в Мелбърн се планират три надпревари преди началото, два редовни турнира и отборното състезание за купата на ATP.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини