Федерер зарадва своя 100-годишна почитателка



29-12-2020 08:59 | Tennis24.bg

Бившият номер 1 в тениса Роджър Федерер показа страхотната си класа и извън корта. Швейцарецът зарадва най-възрастната си фенка - Мария-Луиза дьо Белдер, по случай нейния 100-тен рожден ден.

Федерер изпрати картичка със своя снимка и автограф на жената от Белгия, която празнува юбилей на Коледа.

Мария-Луиза дьо Белдер винаги е била огромен фен на Меастрото. Нейната дъщеря пише писмо до швейцарската федерация по тенис, което впоследствие дори достига до бащата на световния номер четири и той обещава, че неговият син ще зарадва по някакъв начин възрастната дама. Разбира се, Федерер спазва думата си.

Възрастната жена споделя, че понякога се чувства много самотно в старческия дом, но подобни неща, като картичката от Федерер, я изпълват с радост и самата тя дължи много на този спорт, защото среща съпруга си именно в тенис клуб.

Междувременно стана ясно, че за първи път от 1999 г. Роджър Федерер няма да участва на Australian Open. Toй е взел решение да продължи възстановяването си и ще излезе отново на корта в официални мачове едва след турнирите в Австралия.

Швейцарецът в момента е в Дубай, където се готви за новия сезон. През 2020 г. той игра само в Мелбърн, като отстъпи на Новак Джокович в полуфиналите.

След това Федерер информира, че е претърпял операция на дясното коляно. Впоследствие се подложи и на втора операция на същото коляно и бе аут до края на сезона./ bTV

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини