Джокович и Федерер в една половина на „Ролан Гарос”



20-05-2011 16:20 | Станко Димов

Шампионът от миналата година и 5-кратен първенец от „Ролан Гарос” – Рафаел Надал, ще започне защитата на отличието си в мач срещу Джон Иснър. Това отреди тегленият преди минути жребий за основната схема във френската столица. Първото по-сериозно изпитание за Рафа се очертава в трети кръг, където негов евентуален съперник може да бъде Николай Давиденко.


Ако няма някакви изненади, то на четвъртфиналите Надал ще спори с Робин Сьодерлинг. Двубой между двамата ще бъде повече от любопитен, тъй като шведът е единственият човек на планетата, побеждавал Надал на „Ролан Гарос” (четвърти кръг, 2009). В полуфиналите пък съперник на Рафа може да бъде световният номер 4 Анди Мъри.


Далеч по-тежък изглежда пътят на световния номер 2 Новак Джокович. Сърбинът, чиято последна загуба бе на финалния „Мастърс” в края на миналата година, започва турнира с мач срещу Тиемо Де Бакер (Холандия). Още в трети кръг обаче Ноле може да премери сили с гиганта от Аржентина Хуан Мартин Дел Потро, чието име личи най-силно в тази част на схемата. На евентуален четвъртфинал съперник на Джокович може да бъде Томаш Бердих, а на полуфинал – Роджър Федерер.


Швейцарецът, който е шампион от Париж през 2009-та година, ще има сериозно изпитание още в първи кръг – Фелисиано Лопес. За последно двамата играха на турнира в Мадрид, където отново в първи кръг Федерер се наложи след 3 тайбрека и спасен мачбол. На четвъртфиналите ФедЕкспрес може да срещне един от най-добрите играчи на клей – Давид Ферер, а както вече стана въпрос на полуфинал – Новак Джокович.


„Ролан Гарос” започва в неделя, а основната схема може да видите тук!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини