Вожняцки надви Скиавоне, китайка изненада Звонарьова



20-05-2011 17:28 | Станко Димов

Втората ракета на Китай Пън Шуай е първата финалистка на силния турнир на червени кортове в Брюксел. В среща от полуфиналите тя надви изненадващо лесно световната номер 2 Вера Звонарьова с 6:3, 6:3 след малко повече от час игра.

 

По този начин Пън Шуай си осигури място в спора за титлата, а неин съперник там ще световната номер 1 Каролина Вожняцки.


С двубоя си днес Звонарьова направи показно на колебливата форма, в която се намира от началото на годината. Припомняме, че вчера Вера показа другата си страна, побеждавайки за 47 минути Александра Дюлгеру с 6:0, 6:1.

Във втория полуфинал Франческа Скиавоне и Каролина Вожняцки направиха изключително напрегнат двубой. Датчанката се наложи с 6:4, 4:6, 6:3 след близо три часа игра под палещото слънце в Брюксел.

Двубоят бе много драматичен в третия сет, когато Скиавоне изравни от 1:3 до 3:3 и изглеждаше, че  има сили за обрат, но все пак не успя да победи по-младата си опонентка.


Турнирът в Брюксел е последният тест за елита от WTA преди началото на „Ролан Гарос”. Вторият турнир от Шлема стартира в неделя в столицата на любовта – Париж.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини