Спряха правата на Даяна Ястремска заради допинг



08-01-2021 14:06 | Tennis24.bg

Украинката Даяна Ястремска е дала положителна допинг-проба и е със спрени състезателни права до изясняване на случая. 20-годишната тенисистка заема 29-то място в ранглистата в момента и има три титли от турнирите на WTA. Тя е дала извънсъстезателен тест на 24 ноември, който е показал наличие на метаболит на анаболния стероид "местеролон", известен и с търговската марка "Провирон".

"Твърдо заявавам, че никога не съм приемала забранени вещества. Шокирана съм, защото две седмици преди теста - на 9 ноември 2020 година - дадох отрицателна допинг-проба на турнира в Линц. Това беше и последното ми участие за годината, след което престанах дори да тренирам, за да си почина преди началото на новия сезон.

Забранената субстанция е в много малка концентрация, което означава, че може да е попаднала в тялото ми случайно. Още повече, че получих информация, че това вещество се използва като лекарство за мъжете, а за жените не се препоръчва, защото има много странични ефекти. Ще направя всичко възможно, за да изчистя името си",  коментира  Ястремска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини