Милушев и Терзиев загубиха финала в Анталия



10-01-2021 14:03 | Tennis24.bg

Пламен Милушев и Симеон Терзиев не успяха да стигнат до титлата на тенис турнира ITF M15 в Анталия (Турция). На финала българската двойка загуби с 6:7(5), 0:6 от поставените под номер 3 в схемата Били Харис (Великобритания) и Ян Сабанин (Русия).

Решаващ за изхода от срещата беше първият сет, в който имаше размяна на пробиви и българите на няколко пъти излизаха напред в резултата. Съперниците им обаче спечелиха важните разигравания в края на тайбрека, за да поведат в сетовете. Този развой повлия на Милушев и Терзиев, които не показаха същата игра във втората част.

Ден по-рано родните представители победиха в два сета – 6:4, 6:4 тенисиста от Казахстан Достанбек Ташбулатов и неговия партьор Леополд Зима от Германия на четвъртфиналите. Малко по-късно Милушев и Терзиев бяха далеч по-убедителни и дадоха само един гейм при успеха с 6:1, 6:0 над поставените под номер 4 при двойките Педро Чачин (Аржентина)/Максим Амо (Франция), за да се класират за финала. Това беше третата победа за българите, които започнаха надпреварата на двойки с успех в два сета – 7:6(5), 6:4 над поставените под номер 2 в схемата Давиде Галопини (Италия)/Александър Шевченко (Русия).

Така Милушев и Терзиев изпращат със смесени емоции първия турнир за годината. Първият попадна в основната схема и на сингъл, но загуби в първия кръг. За 18-годишния Симеон Терзиев пък годината е важна, защото е първа за него изцяло в мъжкия тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини