В Австралия изолираха още 25 тенисисти, дошли с полет от Доха



18-01-2021 11:05 | Tennis24.bg

Организаторите на Откритото първенство на Австралия изолираха още 25 тенисисти, пристигнали за участие в първия турнир от Големия шлем за годината. Въпросните състезатели идват от Доха (Катар), съобщава пресслужбата на турнира.

Нито един от въпросните 25 човека не е дал положителен тест, но въпреки това ще изкарат двуседмичната задължителна за щата Виктория карантина. Така общата бройка на изолираните вече е 72.

В същото време обаче организаторите обявиха, че при направени рутинни и поредни тестове четирима човека, които ще участват под една или друга форма в турнира, са дали положителен резултат за коронавирус. Знае се само, че един от тях е тенисист. Всички те не са пристигнали с последния полет, а с някой от предишните.

От други граждански полети, които пък пристигат в Мелбърн, има регистрирани деветима заразени пасажери, което притесни сериозно здравните власти в щата. Всичките четирима свързани с тениса и те са преместени в друг хотел, също изолирани, обявиха организаторите.

При това положение министър-председателят на щата Виктория Даниел Андрюс обяви, че изключва отслабване на правилата за изолация за чуждестранните спортисти. Той добави, че спортистите и преди това са били наясно и предупредени какво ги очаква при пристигането в тази територия и не бива да има нито изненадани, нито разочаровани.

"Който е пътувал със заразен в един самолет подлежи на строга изолация, това не буди съмнение, обясни още политикът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини