Почистване на лице с мокри кърпички - никога повече!



27-01-2021 14:28 | Tennis24.bg

Всеки дерматолог ще ви каже, че почистването е най-важната част от грижата за кожата и лицето. Съществуват многобройни версии на кърпичките за премахване на грим и замърсявания, но дали са ефективни? Безспорно употребата им е изключително лесна - не се нуждаете от течаща вода и много време, за да избършете лицето си, а това определено е изкушаващо, особено след тренировка. Видимо те отстраняват всичко, което е било върху лицето, заблуждавайки ни, че то е идеално чисто. Но истината е малко по-различна. За разлика от обикновените измивни продукти, кърпичките оставят част от замърсяването и бактериите, като просто ги разнасят. Те могат да свършат отлична работа при почистването на дамски обувки, но когато става въпрос за грижа за лицето ситуацията е малко по-различна.

Изпотяването и кожните проблеми
Потта носи със себе си мръсотия, която се натрупва в порите и може да доведе до различни състояния като акне, поява на черни точки, милиуми и обриви. Изпотяването влияе и върху естественото pH, предизвиквайки производство на допълнителен себум и омазняване в определени зони. Ето затова правилното измиване е от съществено значение за всички, но когато спортът е неизменна част от нашето ежедневие, то се превръща в задължителна процедура след интензивната тренировка, на която подлагаме тялото си. Избирайте измиващия продукт умно - добре е да избягвате, фталати и парфюми, и е абсолютно задължително той да отговаря на вашия тип кожа - лесно ще открийте най-подходящият продукт за вас на Makeup.bg.

Състав
Ако погледнем по-задълбочено състава на почистващите кърпички, ще забележим множество консерванти. Те са добавени, за да предотвратят образуването на бактерии и гъбички, тъй като този козметичен продукт често е в контакт с въздух. Така те почистват грима, но същевременно оставят незабележимо покритие от консерванти върху кожата. Какво е мнението на специалистите за консервантите в козметиката? Те твърдят, че някои потребители развиват алергична реакция към тях, което води до супер чувствителност и изисква изключително внимателен подбор на козметика в бъдеще.

Почистващи кърпички и природата
Употребата на кърпички засяга и темата за опазване на околната среда. Те са предназначени за еднократна употреба и обикновено са изградени от материали като полиестер, полипропилен и целулоза - те са вредни и трудно разградими (на някои от тях им е необходим период от 20-30 години), но и оказват неблагоприятно въздействие върху чувствителния епидермис.

Измиването може да ви се струва като досадна част от грижата за кожата, но бъдете сигурни, че ще се отплати. Няма нищо по-приятно от идеално чисто лице след тренировка - това определено ще ви освежи, а ако останете верни на почистването с измиващ продукт ще подобрите значително цялостното състояние на епидермиса и сами ще се изненадате колко от проблемите ви могат да бъдат решени само с редовна и правилна грижа!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини