Карантината за Григор Димитров приключи



28-01-2021 12:22 | Tennis24.bg

Карантината за Григор Димитров и други тенисисти в Австралия приключва днес. За да имат право да се движат без ограничения, играчите трябва да покажат отрицателен тест за коронавирус и ще получат официална акредитация за предстоящите турнири.

“Радвам се, че няма да спазвам ограниченията на балона, защото в Мелбърн имам любими ресторанти. Много харесвам храната тук. Трябва да сме благодарни на австралийската федерация, че прави всичко възможно да има турнири в условията на пандемия.

Всеки от нас трябва да направи някакъв компромис. Изкарах вируса миналата година и три седмици не мърдах от вкъщи. В първите дни се чувствах ужасно. Отслабнах физически, имах проблеми със сърдечния ритъм, правих си и антистрес тестове. Загубих мускулна маса и се възстановявах повече от месец”, коментира Димитров за местна телевизия.
Бившият №3 в света сподели също, че е знаел какво го очаква в Австралия.

“За никого не е лесно в момента, аз имам късмета все пак да мога да тренирам 5 часа. Винаги може да е по-добре, но с оглед на обстоятелствата се опитваш да направиш максималното. Дори да имам 50% от това, което мога да имам, искам да го правя на 100%. Мисля, че досега се справям добре. Все още има седмица за подготовка преди турнира от “Големият шлем”. Не трябва да си поставяш прекалено големи очаквания. Важно е да се концентрираш върху нещата, които са важни за теб в подготовката. Аз нямам претенции по отношение на различните условия за тенисистите. Даже се радвам, че този път австралийците са в по-добра ситуация. За тях по принцип е най-тежко заради пътуванията, те са далеч от дома през цялата година.

Моят треньор например бе в един от онези полети (в които имаше пътници с положителни тестове) и не съм го виждал две седмици. Има тенисисти, които са затворени в стаята. Няма какво да направиш, освен да гледаш себе си. Ще има разлика и някои играчи ще се нуждаят от допълнително време на корта, за да си върнат навиците”, сподели Григор, цитиран от "24 часа".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини