Български треньори ще черпят опит от Тони Надал



01-02-2021 15:16 | Tennis24.bg

В уикендите на 6 и 7 и 13 и 14 февруари 2021г. ще се проведе първият треньорски курс на GPTCA в България. Заради пандемията от Ковид-19 лекциите ще са онлайн. Сертифицирана от ATP, системата на GlobalProfessional Tennis Coach Association има за цел постоянно да повишава стандарта на работа на професионалните треньори по целия свят.
 
На 26 и 27 февруари ще се състои и първият виртуален курс на ISMCA по ментална подготовка на състезатели.

Сред имената на лекторите в курса личат тези на Тони Надал (чичо и дългогодишен треньор на Рафаел Надал), Алберто Кастелани (дългогодишен треньор на ATP играчи и президент на GPTCA), Янко Типсаревич (бивш номер 8 в света), Дирк Хордорф (вице-президент на Немската федерация по тенис, вице-президент на PTCA, бивш треньор на Типсаревич и Шутлер), Клаудио Пистолези (представител на треньорите в съвета на играчите на АТР до 2014г., бивш професионален състезател АТР 71, треньор на Робин Сьодерлинг, Симоне Болели), Райнер Шутлер (бивш номер 5 в света), Марко Паничи (настоящ фитнес треньор на Новак Джокович), Драгос Лускан (бивш треньор на Симона Халеп), както и други имена от елита на световния тенис. Лекциите обхващат максимално широк кръг от теми, свързани с професията ТЕНИС. Темите в курса обръщат особено внимание на изграждането на професионалния играч. Директният контакт на българските треньори с Тони Надал, Клаудио Пистолези, Янко Типсаревич , Райнер Шутлер, а и всички останали лектори, ще им позволи да почерпят безценен опит от световните величини на треньорската професия.

Допълнителна информация за програмата на курса може да откриете в следния линк.

Линк към курса на ISMCA

След успешно преминаване на курсовете за ниво В и С на GPTCA, българските треньори ще получат сертификат от организацията. Членството в GPTCA ще предостави възможност на българските специалисти постоянно да получават актуална информация за иновациите в професията. Между 25 и 28 март ще се проведе Първата виртуална световна конференция на GPTCA, като в нея ще могат да вземат участие и българските треньори, преминали курса през февруари.

Навлизането на сертифицираната от АТР треньорска методика е поредната стъпка, която БФТ предприема в усилията си постоянно да подобрява квалификацията на българските треньори.

В момента се работи върху стратегията за развитие на треньорското обучение у нас, като в най-кратки срокове ще бъдат обявени и конкретните последващи стъпки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини