Русия спечели ATP Cup



07-02-2021 11:55 | Tennis24.bg

Русия спечели отборния турнир по тенис АТП Къп в Мелбърн с награден фонд от 4.5 милиона долара. На финала руският отбор се наложи с 2:0 успеха над Италия. На "Род Лейвър Арина" Даниил Медведев спечели с 6:4, 6:2 срещу Матео Беретини, а преди това Андрей Рубльов победи с 6:1, 6:2 Фабио Фонини.

Заемащият четвърто място в световната ранглиста Медведев пропусна два мачбола при 5:1 в своя полза във втория сет, но Беретини се предаде при четвъртата възможност за завършване на двубоя в полза на руския тенисист.

Бившият финалист от Откритото първенство на САЩ Медведев обра овациите от малобройната публика и заслужи поздравление от страна на противниковия тим. Рубльов, който се намира но осмо място в класацията на АТП, не беше побеждавал Фабио Фонини в предишните три двубоя между двамата на твърда настилка, като сега взе реванш срещу неудобния си противник.

Руският тенисист записа четири поредни победи в турнира, като загуби само един сет, докато Матео Беретини допусна първото си поражение една във финалния сблъсък на АТП Къп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини