Кириос продължи словесната престрелка с Джокович: Новак е странна котка



08-02-2021 14:59 | Tennis24.bg

Словесната престрелка между Ник Кириос и Новак Джокович продължава с пълна сила. След като преди няколко дни световният №1 каза, че уважава тенисиста Ник Кириос на корта, но не и изявите му извън корта, австралиецът моментално контрира. Той определи Ноле като „странна котка“ и за пореден път припомни купоните на демонстративния „Адриа тур“, организиран и с участието на Новак Джокович, след които няколко тенисиста, в това число и сърбина, дадоха положителни проби за коронавирус.

„Прочетох коментарите му. Той каза, че не ме уважава извън корта. Не мога да приема това от човек, който купонясва със свалена риза по време на световна пандемия. Това е странно за мен. Щях да го разбера, ако не харесваше някои от щуротиите ми на корта, но не и поведението ми извън него.

Мисля, че се справих много добре по време на пандемията. Обикалях с моята кола и доставях храна на хора в нужда. Бях изключително внимателен, защото не исках да разпространявам вируса на никого. И сега продължавам да дарявам хранителни пакети на хора, които се нуждаят от храна. Имам и фондация. Затова за мен е изключително странно, че той (Джокович) не ме уважава какво правя извън корта. Всъщност, аз правя доста неща извън корта. Новак е странна котка, определено е странна котка“.

Иначе и двамата записаха победи в първия си двубои на Откритото първенство на Австралия и вече могат да мислят за срещите си от втория кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини