Кенин започна защитата на трофея с успех, Азаренка е аут



09-02-2021 12:29 | Tennis24.bg

София Кенин направи успешно начало на защитата на титлата си на Australian Open. Поставената под номер 4 Кенин победи в първия кръг участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Медисън Инглис със 7:5, 6:4.

"Това беше първия ми мач и бях нервна. Имаше емоции, сълзи и други подобни неща. Чувствах и малко напрежение. Тя излезе на корта освободена и ме затрудни, игра добре. Знаех, че ме очаква трудна среща. Преди години играх срещу нея и загубих. Бях сигурна, че и публиката ще бъде зад нея. Щастлива съм, че имаше подкрепа и за мен от трибуните. Първи мач в Шлема за годината никога не е лесен. Тя играеше срещу защитаващата титлата си и нямаше какво да губи. Аз не бях на 100 процента психологически, но най-важна е победата и затова съм доволна", каза Кенин.

Така тя ще се изправи във втория кръг срещу естонката Кая Канепи, която отстрани Анастасия Севастова (Латвия) с 6:3, 6:1.

Шампонката в "Мелбърн Парк" през 2012 и 2013 година Виктория Азаренка (Беларус) отпадна на старта за втори пореден път. Поставената под номер 12 загуби от Джесика Пегюла (САЩ) с 5:7, 4:6 след малко повече от час и половина игра.

Азаренка пропиля аванс от 5:2 в първата част, като в деветия гейм пропусна и сетбол при собствен сервис. Във втората част тя навакса изоставане от 2:4, но при 4:4 допусна нов пробив, след което 61-ата в света Пегюла затвори мача при подаването си и записа първа победа в кариерата си на Откритото първенство на Австралия.

Миналогодишната финалистка Гарбине Мугуруса от Испания стартира с успех за девети пореден път. Поставената под номер 14 Мугуруса спечели с 6:4, 6:0 срещу рускинята Маргарита Гаспарян, която се включи в основната схема като "щастлива губеща" от квалификациите. Испанката навакса ранен пробив пасив, но след 3:3 взе девет от оставащите десет гейма, за да триумфира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини